Ulcer, Rites of Daath i Kalt Vindur w Rzeszowie

ulcer rzeECHO EXPERIMENT prezentuje:

Wiosna wiosna ach to ty…
Dwa świeże trupy i jeden w pysznym stadium rozkładu
ULCER (Lublin)
RITES OF DAATH (Kraków)
KALT VINDUR (Dukla/Krosno)

Start 19:00
——————————————————

ULCER
(Death Metal)

Obłąkany, nieprzewidywalny i chropowaty death metal. Pochodzą z Lublina i
grają jakby ciągle były lata ’90. Na koncie 3 płyty, ostatnia z nich
„Heading Below” wydana przez Arachnophobia Records. Lubisz Autopsy,
Dismember, wczesny Deicide? Bardzo dobrze, przyjdź na koncert!

D.ssipline – wokal
Angelfuck – wokal
LucaSS – gitara
Mścisław – gitara
Szwed – bas
Wizun – perkusja

Dyskografia:
A Property Of God? – demo 2006
Slitwrist Society – demo 2006
Serpent Trinity – full-lenght 2007
Of Ancient Metal And Eternal Death – split 2013
Grant Us Death – full-lenght 2013
Heading Below – full-lenght 2016

Odsłuch: https://youtu.be/NMb6fNYDvOs?t=1m10s
Odsłuch: https://youtu.be/L2bJNUdghI0

Kontakt:
www.facebook.com/Ulcerdeathmetal
ulcer.poland@gmail.com
——————————————————

RITES OF DAATH
(Death Doom Metal)

Rites of Daath to krakowska kapela wykonująca muzykę z pogranicza death i
doom metalu. Zespół stawia na ciężkie, smoliste brzmienie, przywodzące na
myśl takie nazwy jak Grave Miasma czy Necros Christos, jednakże czerpie
także z klasyki gatunku i można znaleźć w jego muzyce naleciałości
wykonawców pokroju Incantation, Morgoth, Celtic Frost czy Hellhammer.
Rites of Daath powstało w 2017 roku na gruzach Cemetery Whore. 13
października 2017 nakładem Godz Ov War Productions zespół debiutuje EP
„Hexing Graves”, zawierających pięć premierowych utworów.
Jako Cemetery Whore zespół grał od 2015 roku i wypuścił dwa materiały demo
„Into the Cunt of the Cemetery Whore” (wydane najpierw samodzielnie przez
zespół w 2015 roku, a później przez Defense Records na splicie „Infected
by Oldschool” w 2016 roku) i „Deathlike Passages” (wydane własnym nakładem
w 2016 roku na kasecie).

TP – wokal, bas
KP – gitara
MS – gitara
DC – perkusja

Dyskografia:
Hexing Graves – EP 2017
*jako Cemetery Whore:
Into The Cunt Of The Cemetery Whore – demo 2015
Infected By Old School – split 2016
Deathlike Passages – demo 2016

Odsłuch: https://youtu.be/RRP00cgTAs8

Kontakt:
www.facebook.com/ritesofdaath
www.ritesofdaath.bandcamp.com
ritesofdaath@gmail.com
——————————————————

KALT VINDUR
(Progressive Black/Doom Metal)

Zespół z Podkarpacia (Dukla/Krosno). Pierwsze próby odbyły się w kwietniu
2015 r. W październiku 2017 ukazała się debiutancka płyta zatytułowana
„Delusions” wydana przez Mara Production. Gościnnie nagrania wzbogacił
partiami klawiszowymi Jurek Głód znany z zespołu Lux Occulta. W muzyce
KALT VINDUR odnajdziecie, trans, egzotyczną melodykę, przytłaczające riffy
i liczne zwroty akcji, a wszystko to podkarpacki black metal.

Wojciech Kozub – wokal
Artur Szydło – gitara
Marcin Borula – gitara
Szymon Hadała – bass
Julian Zacharjasz – perkusja

Dyskografia:
Delusions – full-lenght 2017

Odsłuch: https://youtu.be/twgftaA5avE?t=29s

Kontakt:
www.facebook.com/kaltvindurband
kaltvindurofficial@gmail.com

Reklamy

Możliwość komentowania jest wyłączona.