Falleth (prezentacja)

Projekt Falleth powstał w 2005 roku i jest tworem jednoosobowym. W swojej muzyce Piołun często wykorzystuje minimalizm połączony z mrocznymi pejzażami muzycznymi często z monotonnym, wręcz transowym klimatem. Muzyka Falleth jest niespokojna i nieprzewidywalna.
W tej chwili zespół zaczyna komponować nowe utwory już nie jako dark ambient lecz połączenie DA z wizualizacjami, które będą stanowiły dopełnienie muzyki… staną się całością.
Strach, samotność, smutek, pogarda, bluźnierstwo i żal . . . tym jest Falleth

„Ludzie potrafią wpaść w pułapkę własnych wyobrażeń… tych mrocznych, które żyją tylko w ich świecie… nikt inny ich nie widzi, tych demonów… tych cieni… stają się ciałem i wypełzają z zakamarków każdego rogu… rodzą się dźwięki
zniekształcone przez chory umysł, który zaczyna się powoli poddawać podszeptom… ból niekiedy jest tylko doraźną morfiną, której człowiek potrzebuje coraz więcej… więcej… raniąc się i wydłubując sobie z ciała wyobrażenie własnych koszmarów, wykrwawiając się brnie w otępienie i wycieńczenie… a gdy i to nie
pomaga rodzi się strach… strach ostateczny… przed agonią ostatniego bicia serca… a gdy ono pęknie… pozostają tylko cienie… i upadek”

. . . . . . . .

 

Dyskografia:
Stillness . . . from Night ( demo 2006 )
Grief ( Ep 2009 )
Nightlights ( Ep2010 )
Ethereal ( Ep 2010 )
Whisper of dying Agony ( demo 2010 )
A world in her Dead Eye ( full 2011 )
Shadows of Winter Nights ( Ep 2011 ) Szron Prod.

http://www.falleth.prv.pl
http://www.youtube.com/falleth666

W chwili obecne projekt am już ukończone komponowanie materiału na nową płytę. Znajdzie się na niej 6 kompozycji. Dodatkowo pojawią się goście…

Możliwość komentowania jest wyłączona.